Тунберг скаржиться, що її вимоги були відхилені світовою елітою

Активіст із клімату Грета Тунберг розкритикувала знущання міністра фінансів США Стівена Мнучіна, сказавши, що його коментарі «безумовно не вплинуть» на неї та її колег, повідомляє AP.

17-річна шведка пояснила, що взагалі не постраждала, адже вона й інші активісти в області клімату звикли до критики. «Молоді активісти постійно піддаються критиці. Ми не можемо бути зацікавлені в таких речах», наполягаючи на тому, що пріоритетним завданням є зосередження уваги та дій на проблемах глобального потепління.

Тунберг, яка була визнана Людиною року за 2019 рік, на цьому тижні повернулася на щорічну зустріч Світового економічного форуму в Давосі, щоб закликати бізнес, світових лідерів та інших осіб вжити заходів після того, як з’являться наукові докази того, що температура Землі зростає.

Вона розмовляє з журналістами разом із чотирьма молодими кліматичними активістами, перш ніж відправитися по вулицях Давосу на останню щотижневу кампанію «П’ятниця заради майбутнього».

На прес-конференції Тунберг була зі своїми колегами: Ванесою Накате з Уганди, Лукіною Тайл зі Швейцарії, Луїзою Нойбауер з Німеччини та Ізабель Аксельсон зі Швеції.

Дівчина заявила, що на цьому тижні Всесвітній економічний форум повністю проігнорував вимоги кліматичного руху (по викопному паливу).

«Поки ми не будемо розглядати цю кризу як кризу, і хоча факти ігноруються, ми не зможемо вирішити її», – говорить Тунберг, наполягаючи на тому, що «ми повинні розуміти терміновість цієї ситуації. Наші запити були повністю проігноровані», – пояснила вона.