Єгипет активно розвиває мережу аеропортів

Влада Єгипту вкладає великі гроші в розвиток туристичного сектору економіки. Про це свідчить і відкриття нового міжнародного аеропорту «Береніс».

Щоб відпочиваючим було зручно доїхати до популярних єгипетських курортів, які розташовані на узбережжі Червоного моря, був побудований аеропорт «Береніс». Днями відбулася урочиста церемонія відкриття нової повітряної гавані Єгипту, будівництво якої коштувало близько 30 мільйонів доларів.

В першу чергу, аеропорт обслуговуватиме курорти південного Марса-ель-Алам. У профільному міністерстві запевняють, що квитки на чартерні рейси не будуть дорожчі, ніж в інших аеропортах Єгипту.

Сучасний аеропорт «Береніс» на березі Червоного моря має термінал, розрахований на обслуговування 600 пасажирів. Злітно-посадкова смуга має довжину 3,65 кілометра і ширину 45 метрів. Новий аеропорт допоможе розвантажити інші повітряні гавані Єгипту, які знаходяться в Хургаді і Шарм-ель-Шейху.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Єгипті в найближчі кілька років в рамках програми розвитку туристичного сектору економіки мають намір побудувати новий міжнародний аеропорт на Синайському півострові.

Посилення контролю турецькими властями за тим, як в країні виконується закон про захист персональних даних негативно позначиться на оперативності обслуговування відпочиваючих, які приїжджають на турецькі курорти.