Робота в Нью-Йорку

Нью-Йорк вважається одним з найбільших, захопливих і привабливих міст не тільки в Північній Америці, а й в усьому світі. Потік щорічної імміграції в США б’є світові рекорди, але далеко не кожному іноземцю вдається знайти комфортне місце під американським сонцем, особливо в серці країни, так званому Великому яблуці.

Трудова сфера і ритм життя в Нью-Йорку «б’є ключем». Місто, яке «ніколи не спить», притягує десятки тисяч трудових мігрантів з усієї планети, що представляють абсолютно різні професії та національності. Багато з них згодом все-таки стають повноцінними громадянами США.

Робота в Нью-Йорку в 2017 році для українців та інших іноземців — це хороша можливість стати частиною самого цікавого і густонаселеного міста Сполучених штатів Америки, кількість постійних жителів якого перевищує 8,5 млн осіб. Шукати роботу в Нью-Йорку краще в таких районах, як Бруклін, де проживає багато російськомовних і Манхеттен, в економічному і фінансовому центрі міста.

Робота в Нью - Йорку

Разом з тим деякі іммігранти після переїзду в США, залишаються дуже розчарованими. Потрібно заздалегідь розуміти, що конкуренція на місцевому ринку праці зашкалює, можливо, доведеться випробувати важкі навантаження і в принципі дуже багато працювати. Високооплачувані вакансії в Нью-Йорку, доступні іноземним фахівцям, буквально на «вагу золота». Далі, розглянемо особливості трудової міграції, варіанти пошуку робочого місця, вакансії та зарплати в Нью-Йорку в 2017 році.

ЗМІСТ

  1. Особливості працевлаштування в Нью-Йорку
  2. Як знайти роботу в Нью-Йорку. Пошук вакансії.
  3. Вакансії та зарплата в Нью-Йорку в 2017 році

Особливості працевлаштування в Нью-Йорку

Ні для кого не секрет, що економіка США протягом багатьох років залишається найбільшою в світі. Найрозвиненіше та успішне місто країни — це Нью-Йорк. Середній річний дохід однієї нью-йоркської сім’ї перевищує 50 тисяч доларів. Правда, жити тут також дуже дорого. Особливо це стосується покупки або оренди нерухомості.

У місті розташовані штаб-квартири найбільших міжнародних організацій і компаній. Найбільший дохід приносять такі сектори, як фінанси, страхові послуги, інформаційні технології, медицина, туризм, культура і багато інших напрямків. До речі, власний бізнес в США або істотні інвестиції — це відмінний спосіб іммігрувати в Нью-Йорк.

Попри певну самостійність кожного американського штату в рішенні безлічі регіональних питань, в цілому офіційне працевлаштування в США базується на загальних федеративних засадах і законодавчих нормах. Відразу відзначимо, що популярна у громадян пострадянського простору ідея нелегальної трудової міграції не принесе нічого хорошого.

У країні дуже суворі закони на цей рахунок і такий вид зайнятості загрожує в кращому випадку депортацією, а то і зовсім тюремним ув’язненням. Причому це відноситься не тільки до Нью-Йорку, а й іншим штатам, наприклад, працювати на Алясці або у Флориді теж потрібно виключно легально.

Зрозуміло, тим, хто вже проживає на американській території, особливо при наявності заповітної для мільйонів жителів планети Грін-карти США, з пошуком роботи в Нью-Йорку буде набагато легше. В інших випадках за місцевими законами іноземець зобов’язаний попередньо знайти американського роботодавця, підписати контракт і отримати робочу візу.

Система оформлення робочих віз в США вважається досить складною, але разом з тим і гнучкою. Тобто в країні передбачено значну кількість типів віз для різних категорій іноземних фахівців, включаючи працівників сільського господарства (H-2A), моделей (H-1B3), дипломованих медсестер (H-1C) і так далі. Найчастіше громадяни України працюють в Нью-Йорку за робочими візами для кваліфікованих фахівців (H-1B) або сезонних працівників (H-2B).

Оформлення конкретного типу робочої візи для працевлаштування в Нью-Йорку залежить від багатьох факторів, включаючи професію, тривалість контракту, рівня освіти, кваліфікації та інше. Головне завдання полягає в пошуку американської компанії, яка погодиться прийняти на роботу іноземця. Адже саме роботодавець клопочеться про видачу візи закордонному претендентові, а для цього потрібно виконати ряд умов. Зокрема, переконати місцеву владу в тому, що право на пріоритетну зайнятість американських громадян в результаті найму такого працівника ущемлені не буде.

Як знайти роботу в Нью-Йорку. Пошук вакансії.

Як знайти роботу

«Боротьба» за вакансії в Нью-Йорку в 2017 році дуже жорстка. Нещодавні політичні зміни в країні, пов’язані з обранням нового президента США і якась економічна невизначеність цьому сприяють. Часто навіть співробітники однієї компанії влаштовують конкурентні змагання за більш високі оклади та посади, хоча й удають, що працюють на загальний результат. Особливо у великих корпораціях, де існує специфічна атмосфера трудової діяльності.

Для успішного пошуку гідної роботи в Нью-Йорку вкрай важливо володіти набором певних навичок, один з яких — це добре володіння англійською мовою. Так, в цьому найбільшому місті проживає величезна кількість іноземців і в мовному розмаїтті «Великому яблуку» немає рівних у всьому світі. За деякими оцінками тут говорять на більш ніж 800 мовах і діалектах. Але все ж доступні вакансії в Нью-Йорку без знання англійської мови вельми обмежені. Дуже рідко претендентам вдається знайти офіційну роботу, володіючи виключно російською.

Наступний аспект безнапасного працевлаштування в Нью-Йорку пов’язаний з кваліфікацією, досвідом і навичками цінного фахівця. Безробіття в штаті в 2017 році тримається на рівні 5,2%. Трохи більше середнього показника по країні, але конкуренція на ринку праці Нью-Йорка вище в порівнянні з іншими американськими регіонами. Особливу увагу варто приділити освіті. Навчання в університеті США — це ідеальний варіант. Ще можна спробувати пройти стажування в одній з американських компаній. Для цього передбачена робоча віза — H-3 і спеціальні програми, наприклад, Internship USA.

Уважно вивчіть географічні особливості, інфраструктуру і територіально-адміністративний поділ міста. У Нью-Йорку всього 5 районів — Манхеттен, Бруклін, Квінс, Бронкс і Стейтен-Айленд, кожен з яких має свою специфіку, включаючи доступ до робочих місць. Постарайтеся відвідати США по туристичній візі. Озирніться на місці, поговоріть з людьми, заведіть потрібні знайомства і зв’язки. Можливо, вийде зустрітися з потенційним роботодавцем.

Звертайтеся у великі компанії Нью-Йорка безпосередньо, пропонуйте свої послуги. Наводити конкретні приклади сенсу не має, таких там дуже багато — від IBM до Bloomberg. Відвідуйте тематичні форуми, групи в соціальних мережах, шукайте російськомовних іммігрантів, які проживають в США, і збирайте інформацію. Будьте обережні з різними рекрутинговими агентствами та сумнівними посередниками. Користуйтеся послугами перевірених компаній, краще закордонних.

Пошук вакансії в Нью-Йорку без посередників

Офіційний сайт Департаменту праці Нью-Йорка — labor.ny.gov. Професійна соціальна мережа — linkedin.com. Сайти відомих газет Нью-Йорка: New York Times, Daily News, New York Post

Вакансії та зарплата в Нью-Йорку в 2017 році

За офіційною інформацією Департаменту праці Нью-Йорка на початок 2017 року найбільша кількість вакансій в місті спостерігається в сфері освіти, медицини, туризму, торгівлі, транспорту, гірничодобувної промисловості та будівництві. Кілька скоротилися пропозиції зайнятості в фінансовому, виробничому та інформаційному секторі. В цілому знайти роботу в Нью-Йорку реально в самих різних галузях економіки. Це насправді місце зосередження глобального бізнесу.

Офіційна мінімальна зарплата в Нью-Йорку в 2017 році вище середнього по країні — 9,7 долара за годину. При цьому в приватному секторі для компаній з кількістю співробітників понад 10 осіб ставка становить — 11 доларів, а з менш ніж 10 працівниками — 10,5 доларів. Мінімальна зарплата в США 7,25 доларів на годину, середня — 21,73 долара, тобто близько 3,8 тисячі доларів на місяць. У Нью-Йорку середня заробітна плата в 2017 році становить близько 3,5-4,5 тисяч доларів щомісяця. Все залежить від сфери діяльності та вакансії.

До половини нью-йоркських фахівців, які працюють за найманням є іноземцями. Природно, більше можливостей для працевлаштування пропонують великі корпорації, особливо якщо мова йде про висококваліфікованих працівників. Вакансії в Нью-Йорку для українців у 2017 році доступні в сфері IT, фінансів, туризму, індустрії моди, реклами та архітектури. Часто потрібні технічні фахівці, медичний персонал, будівельники, науковці та викладачі до закладів освіти. У сфері некваліфікованої праці є робота в Нью-Йорку для жінок нянями, офіціантками, хатніми робітницями. Чоловіки можуть працювати водіями та в деяких інших професіях, пов’язаних з важкими фізичними навантаженнями. В основному такий варіант працевлаштування пропонується на нелегальній основі.

На закінчення відзначимо, що Нью-Йорк — це місце контрастів і втілення американської мрії. Попри глобальні світові проблеми, місто розвивається і залишається одним з найпопулярніших напрямків для туристів і трудових мігрантів. Шанс на успішне працевлаштування і світле майбутнє є у всіх.