Українські авіакомпанії нарощують пасажирообіг

За підсумками 2018 року кількість пасажирів, які скористалися послугами українських авіакомпаній, істотно збільшилася.

Про успіхи авіакомпаній України, які працюють на ринку пасажирських авіаперевезень, заявив днями міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Високопоставлений чиновник зазначив, що «у 2018 році кількість пасажирів, які скористалися послугами українських авіаперевізників, збільшилася на 16 відсотків і склала 6,8 мільйона».

Як розповів В. Омелян, такому істотному зростанню пасажирообігу українських авіакомпаній сприяло відкриття 17 нових регулярних маршрутів.

Також міністр інфраструктури зазначив, що в минулому році значно збільшилася кількість пасажирів, які купують квитки на авіарейси з пересадкою в Україні або прямують з України на літаках зарубіжних перевізників.

«Пасажиропотоки через аеропорти України виросли до 20,5 мільйона людей. Це зростання на 24,5 відсотка в порівнянні з 2017 роком», –заявив Омелян.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що число постійних рейсів між Україною і Францією скоро буде збільшено. Уряди країн узгодили розширення квот на польоти.

Популярний угорський лоукостер Wizz Air значно збільшив плату за багаж. Тепер за малогабаритний багаж потрібно буде заплатити мінімум 9 євро, а максимум – 27 євро.