США вводять нові санкції проти Північного потоку – 2

За повідомленням VoA, США запроваджують нові санкції проти «Північного потоку-2».

Держдепартамент подав до Конгресу звіт про два кораблі, які можуть піддатися санкціям відповідно до Закону про захист європейської енергетичної безпеки (PEESA) від 2019 року. Про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкона.

“У звіті вказано два судна і пов’язана з Росією структура Transadria Ltd, яка бере участь у проекті Nord Stream 2. На Transadria Ltd будуть накладені штрафи на підставі PEESA, а її судно Marlin оголошено конфіскованою власністю”. – зазначив держсекретар.

За його словами, США проти газопроводу «Північний потік – 2». З новими заходами адміністрація США ввела санкції щодо 8 осіб та виявила 17 суден, які класифікуються як заблоковані об’єкти згідно з PEESA.

Хоча адміністрація продовжує виступати проти трубопроводу «Північний потік – 2», у тому числі через наші санкції, ми продовжуємо працювати з Німеччиною та іншими нашими союзниками та партнерами, щоб мінімізувати ризики, пов’язані з трубопроводом в Україну та країни з НАТО та ЄС. Наші зусилля щодо протидії зловмисним діям Росії, у тому числі в енергетичному секторі, продовжуються». – сказав Ентоні Блінкон.