США розглядають можливість відправки в Україну військових радників та систем Stinger

“Сполучені Штати розглядають можливість відправки в Україну військових радників та різної зброї, у тому числі переносного зенітно-ракетного комплексу Stinger”, – повідомляє CNN із посиланням на свої джерела.

«Адміністрація Байдена вивчає можливість відправлення на Україну військових радників та нової техніки, зокрема зброї», – повідомив американський телеканал.

Стверджується, що ці кроки відповідають на нарощування російських збройних сил на кордоні з Україною.

Згідно з інформованими телевізійними джерелами, обговорення допомоги Україні відбувається на тлі побоювань у Києві про передбачуване вторгнення з боку Росії, які Москва заперечує.

«Згідно з джерелами, у пакет допомоги можуть входити протитанкові ракети Javelin, а також міномети. Також обговорюються системи ППО, такі як ракети Stinger», – додав CNN.

Водночас, за даними телебачення, у Білому домі була ще одна позиція, згідно з якою відправка такої зброї могла бути розцінена Росією як ескалація. При цьому до регіону можуть бути відправлені військові радники, але «не зрозуміло, чи опиняться вони в Україні».

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі від коментарів відмовилася.

Київ та країни Заходу нещодавно висловили стурбованість щодо активізації агресивних дій Росії біля кордонів України. Зі свого боку Москва наполягає на тому, що Росія перекинула війська на її територію на власний розсуд, оскільки країна нікому не загрожувала і не загрожує.