Коронавірус: блокади врятували життя мільйонів людей

“Обмеження запобігли зараження коронавірусом 285 мільйонів чоловік в Китаї і близько 60 мільйонів в Сполучених Штатах”,- повідомляє The Washington Post посилаючись на нове дослідження, в якому розглядалися обмежувальні заходи щодо запобігання поширення вірусу, а також накази людям залишатися вдома.

Окреме дослідження епідеміологів в Імперському коледжі Лондона показало, що блокади врятували життя 3,1 мільйона чоловік в 11 європейських країнах і знизили рівень зараження в середньому на 82%, тобто до рівня нижче епідемічного. Обидва дослідження були опубліковані в журналі Nature.

Ці дослідження надають нові докази того, що жорсткі і безпрецедентні блокади, які привели до зупинки економіки, були необхідні для запобігання експоненціального поширення нового коронавіруса.

Дослідження, проведене вченими з Каліфорнійського університету в Берклі, включало шість країн – Китай, США, Францію, Італію, Іран і Південну Корею. Було встановлено, що ряд різних втручань, таких як накази людям залишатися вдома, закриття підприємств і заборони на поїздки, вплинули на поширення коронавіруса. У дослідженні робиться висновок, що в цілому шести країнам вдалося запобігти 62 мільйонам коронавірусних інфекцій, підтверджених тестами, що, на думку авторів дослідження, відповідає в цілому 530 мільйонам інфікованих.

Одним з вражаючих результатів є те, що закриття шкіл, мабуть, не зробило істотного впливу, хоча автори вважають, що необхідні подальші дослідження.