Володимир Путін на годину спізнився на аудієнцію у Папи

55 хвилин тривала розмова Папи Франциска з президентом Росії Володимиром Путіним у Ватикані. Після зустрічі з перекладачами відбулася друга, відкрита частина аудієнції з обміном подарунками.
Це була третя зустріч Путіна з Франциском у Ватикані після аудієнції в 2013 і 2015 роках.
Російський лідер майже на годину спізнився на аудієнцію у Папи. У районі площі Святого Петра на час руху президентського кортежу були введені надзвичайні заходи безпеки.
«Спасибі за ваш час і за дуже насичену і цікаву бесіду»,- сказав російський лідер Папі після 55-хвилинної приватної розмови з перекладачами в папській бібліотеці. Потім була друга, публічна частина аудієнції. Під час неї російський лідер передав Папі Римському альбом з роботами Мікелянджело і DVD з фільмом «Гріх» Андрія Кончаловського про Мікеланджело, зробленим в Італії.
«Він один з наших найвідоміших режисерів, він жив в Італії і зняв фільм про Мікелянджело»,- сказав Путін Франциску.
Президент також подарував Папі Римському ікону із зображенням святих Петра і Павла, пояснивши: «Ви чествуете їх 29 червня, а ми – 12 липня».
Франциск вручив російському лідерові медаль, присвячену 100-річчю закінчення Першої світової війни, а також картину із зображенням площі Святого Петра і Ватикану. «Це щоб Ви не забули Рим”,- додав Папа.
Ватикан опублікував комюніке після зустрічі Путіна з Франциском, а також з держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Паролін і главою дипломатії, архієпископом Полом Річардом Галлахером.
В ході переговорів обидві сторони висловили задоволення розвитком двосторонніх відносин, яке посилило підписання угоди про співпрацю між (Ватиканською) лікарнею Бамбіно Джезу та педіатричними лікарнями в Російській Федерації. Про це йдеться в повідомленні.
Крім того, було повідомлено, що в ході переговорів були порушені питання екології, а також міжнародні проблеми “з особливою увагою до Сирії, Україні і Венесуели”.