Трамп готується стати президентом в 2024 році

Республіканець Дональд Трамп, в разі поразки на виборах в США в цьому році, буде балотуватися на пост президента США в 2024 році. Такий прогноз зробив спецпредставник США по Північній Ірландії Мік Малвані, який раніше обіймав ключову посаду в Білому домі.

Відповідаючи на питання про політичне майбутнє Трампа в разі поразки на нинішніх виборах, він був непохитний: «Я очікую, що президент обов’язково залишиться в політиці і буде балотуватися на пост президента в 2024 році. Він не любить програвати»,- цитує слова Малвані NBC.

У грудні 2019 року Трамп оголосив про своє рішення призначити головою адміністрації Білого дому Малвані. У березні цього року його замінив конгресмен Марк Медоуз (республіканець з Північної Кароліни).

В американській історії є прецедент, коли президент США був переобраний, але переміг на виборах через чотири роки після свого першого терміну. Демократ Гровер Клівленд програв вибори 1888 року республіканцеві Бенджаміну Гаррисону, але виграв вибори 1892, ставши єдиним президентом США в історії з двома термінами поспіль.