Колегія вибірників затвердила Байдена, як 46-го президента США

Джо Байден вже має більше 270 голосів у колегії вибірників, яка зробила його 46-м президентом Сполучених Штатів. “Він фактично отримав більшість в колегії з 55 голосами виборців з Каліфорнії”,- повідомляє CNN.

Очікується, що Джо Байден звернеться до народу після офіційного закінчення голосування.

Представники всіх 50 штатів і округу Колумбія зібралися сьогодні в своїх столицях, щоб проголосувати за вибори президента. Процедура викладена в Конституції США і вважається рутинною – виборці зазвичай голосують згідно голосам виборців в своїх штатах.

Однак в цьому році голосування колегії викликало дискусії з приводу безпрецедентних спроб чинного президента Трампа забезпечити голоси виборців в штатах, де виборці віддавали перевагу Байдена.

Крім того, Трамп спробував оскаржити в суді результати виборів в Неваді, Арізоні, Джорджії, Пенсільванії, Мічігані, Вісконсіні, де переміг його опонент.

За Байдена проголосували представники всіх шести штатів, в яких Трамп намагався анулювати результати голосування – відповідно голос електорату.

Він отримав 11 голосів з Арізони, 10 з Вісконсіна, 16 з Джорджії, 16 з Мічигану, 6 з Невади і 20 з Пенсільванії.

Всього у виборчому бюлетені 302 виборці проголосували за Джо Байдена і Камалу Харріс, 232 – за Дональда Трампа і Майка Пенса.