Імміграційні закони Каліфорнії стали причиною судового позову з боку федерального уряду США

Влада штату Каліфорнія звинувачуються центральною владою в тому, що перешкоджають виконанню федерального імміграційного законодавства. З цієї причини президентська адміністрація подала позов до суду штату Каліфорнія, повідомляє golos-ameriki.ru.

иск в суд на штат Калифорния

У позові Мін’юсту США вказується, що три закони, які були прийняті штатом в 2017 році, не дають в повній мірі виконувати федеральні закони про імміграцію, тим самим, вони порушують статтю Конституції США про верховенство федеральних законів над законами штатів. Через кілька днів генеральний прокурор Джеф Сешнс в Сакраменто оголосить про позов на щорічних зборах правоохоронних організацій.

Спеціально в стилі Дональда Трампа, губернатор Каліфорнії Джеррі Браун твитнул: «… Джефф, ці політичні трюки, можливо, є нормою у Вашингтоні, але тут вони не працюють. Сумно!!!».

Федеральний уряд не влаштовують закони штату Каліфорнія, які забороняють співробітникам імміграційних служб, якщо немає відповідної повістки або ордера, приходити на підприємство і перевіряти документи працівників. Також місцеві органи правопорядку не мають повноважень ставити до відома імміграційну службу про те, що вони когось звільнили з-під варти.

Джерело www.eurabota.ua