Американські прикордонники наділені повноваженнями перевіряти дані в смартфонах

При в’їзді в США американські прикордонники на свій розсуд можуть взяти на перевірку смартфон у будь-якого мандрівника, аж до вилучення.

американские пограничники могут проверять смартфоны

За 2017 рік було перевірено понад 30 000 телефонів і інших пристроїв – на 60% більше, ніж в 2016 році. Представники Департаменту внутрішньої безпеки заявляють, що вибіркові перевірки – ефективний метод боротьби з погрозами терористичних атак, а також боротьби з розповсюдженням дитячої порнографії.

Нова директива, яку на початку цього року випустили американська митна служба і прикордонна охорона встановлює нові інструкції для прикордонників, чітко визначені умови того, як проводити великі пошукові запити: завантаження документів з хмари або завантаження файлів для аналізу.

Мандрівників повідомляють про мету перевірки, вони можуть бути присутніми під час перевірки. Все документується, статистика зберігається і публікується.

Рекомендується видалити особисті документи або перенести їх в хмару, самостійно відключити телефон, і, як радянський піонер, бути завжди готовим до можливої перевірки.

Джерело immigrant.today
24.01.2018;