Робота в США для іноземців буде додатково ускладнена зміною порядку видачі віз

Адміністрація президента Дональда Трампа продовжує реалізовувати обіцянки знизити кількість мігрантів. Так, робота в США для всіх іноземців буде значно ускладнена, після того, як в країні почнуть діяти нові правила видачі віз.

Білий дім зобов’язав не лише більш ретельно перевіряти документи всіх іноземців, які прибувають в США, але і перевірки їх акаунти в соціальних мережах. Тепер, для того, щоб отримати візу в країну, іноземним громадянам доведеться передати владі США доступ до всіх облікових записів в соціальних мережах.

4tlvmyke380261

Дана міра направлена на боротьбу з членами і прихильниками радикальної терористичної організації «Ісламська держава».

Вказівки про додаткову перевірку профілів у соціальних мережах всіх претендентів на отримання американської візи були офіційно розіслані в усі дипломатичні представництва США ще 17 березня.

Крім того, дипломатів зобов’язали більш ретельно перевіряти групи осіб, що становлять небезпеку для США. Однак, пояснення про те, хто ж саме входить в «потенційно небезпечні групи», представники Білого дому не надали.

Незважаючи на неясність вказівок, співробітники посольств США зобов’язані перевіряти інформацію в соц.мережах про те, чи перебували претенденти на отримання візи на територіях, контрольованих ИГИЛ. Крім того, іноземців будуть перевіряти на можливий зв’язок з представниками ісламського угрупування або дружніх організацій.

Також посольства в даний момент працюють над розробкою критеріїв для перевірки осіб, потенційно небезпечних для США.