18-я річниця терактів 11 вересня. Політики не вимовляють промов

11 вересня Нью-Йорк відзначає річницю терористичних атак на Всесвітній торговий центр у 2001 році. Ювілейні урочистості організовуються в основному для тих, хто вижив після трагедії, а також сімей, близько трьох тисяч жертв. Політики не вимовляють промов. «Це одна з подій, що змінюють життя»,- сказав один з туристів, спостерігаючи нульову зону.
Пам’ятник жертвам привернув багато туристів, в тому числі і іноземців, напередодні річниці трагічних подій 18-річної давності. Дехто взяв із собою дітей. Об’єкти, які вони хотіли побачити – це Всесвітній торговий центр, пам’ятник жертвам і музей 11 вересня.
У вівторок вдень, в прекрасну сонячну погоду, таку ж, як в день трагедії, поряд з двома фонтанами, побудованими на місці, де стояли хмарочоси-близнюки, зібралися в основному туристи.
Перед фонтанами робив фотографії Ед Клака з Австралії. Він приїхав до Америки з сім’єю. «Ми були в Нью-Йорку через кілька років після 11 вересня. Тепер ми взяли з собою дітей. Ми привели їх сюди, щоб висловити повагу до жертв і показати їм, що сталося не так давно. Це була одна з подій, що змінюють життя»,- зазначив він.
Він додав, що зацікавлений в змінах, оскільки нульова зона – це великий будівельний майданчик, особливо найвища будівля. Ед знову приїхав до Нульової Зони, щоб пережити річницю з іншими людьми.
Ванесса з Німеччини вже бачила новий комплекс WTC кілька років тому. У вівторок вона прийшла знову. Вона хотіла показати нью-йоркські будівлі і пам’ятники жертвам теракту її супутнику. «Я й досі пам’ятаю, що показували по телевізору про теракти дев’ятого вересня. Коли це сталося, я була ще дуже маленькою. Пізніше, коли я виросла, я дізналася подробиці вбивства у Всесвітньому торговому центрі. Це було жахливо»,- сказала вона.