Досягнутий прогрес у переговорах про Вихід Великобританії з ЄС

Британський відхід з Європейського союзу супроводжується дуже складними і компромісними рішеннями. «Переговори непрості, але ми добилися першого прориву», – сказав у п’ятницю в Брюсселі президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер. На думку учасників, у спірних питаннях був досягнутий достатній прогрес, щоб перейти до наступного етапу цих відверто жорстких переговорів між Сполученим Королівством та ЄС.

Брексит - британский уход из Европейского союза сопровождается очень сложными и компромиссными решениямиДосягнутий компроміс стосується майбутніх прав приблизно трьох мільйонів громадян ЄС у Великобританії, фінансових зобов’язань острова перед ЄС і, перш за все, межі між членом ЄС Ірландії та Північної Ірландії. Як і очікувалося, обидві сторони ще не домовилися про суму фінансових вимог. У Брюсселі претензії оцінюються в 60 мільярдів євро. Були узгоджені лише принципи про те, як розраховувати суму. Брексит буде завершено в березні 2019 року. Сполучене Королівство хотіло б бачити перехідний період в два роки, протягом якого країна залишиться частиною єдиного ринку ЄС і митного союзу.

За ходом переговорів стежать багато, в тому числі й українці, які планують в найближчому майбутньому поїхати на роботу до Великобританії, скориставшись інформацією на www.eurabota.ua. Вихід з ЄС у будь-якому випадку вплине на стан ринку праці і на можливість працевлаштування, тому важливо бути в курсі всіх подій, пов’язаних з Брекситом.