Великобританія вже видала 25 500 віз українським біженцям

Британський уряд оголосив, що видало 25 500 віз для українців у рамках схеми прийому біженців після російського вторгнення в Україну минулого місяця.

За даними МВС, 22 800 віз видано за так званою сімейною схемою прийому біженців з України, яка дозволяє заявникам возз’єднатися зі своїми родичами, які мешкають у Британії.

Інші 2700 осіб були прийняті в рамках так званої схеми спонсорства, за якою біженці можуть звертатися до особи на свій вибір у Сполученому Королівстві, яке бажає їх прийняти.

За оприлюдненими сьогодні даними, за спонсорською схемою подали заявки 28,3 тисячі осіб, а загальна кількість заяв на отримання візи, поданих українцями, становить 59,5 тисячі.

«Нам потрібно внести ще більше покращень, щоб якнайшвидше доставити цих людей до Великобританії», — сказав міністр у справах біженців Річард Харрінгтон.

Минулого тижня міністр транспорту Великобританії Ґрант Шапс оголосив, що організував прийом сімей українських біженців за схемою спонсорства.

Великобританія наполягає на перевірках безпеки та в’їзних візах, щоб контролювати, хто в’їжджає на острів. З іншого боку, Європейський Союз, який межує із Україною на суші, застосовує менше обмежень.