Митне партнерство з ЄС після Brexit жорстко критикує Борис Джонсон

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон виступив проти можливого митного партнерства з Євросоюзом після Brexit.

Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон

Раніше прем’єр-міністр Сполученого Королівства Тереза Мей допустила можливість після остаточного виходу зі складу ЄС підписати договір про митний партнерство.

Але глава МЗС Великобританії в своїх судженнях категоричний: «Якщо буде нове митне партнерство, буде божевільна система, завдяки якій, в кінцевому рахунку, мита на користь ЄС будуть збиратися на кордоні Великобританії», – заявив Джонсон.

Кабінету Терези Мей треба прийняти важливе і непросте рішення: вибрати з двох варіантів митних відносин з Європейським союзом оптимальний. В уряді розгорілися дискусії між тими, хто підтримує варіант прем’єр-міністра і противниками такого розвитку подій, які серйозно побоюються, що угода завадить Великобританії вести незалежну торговельну політику за межами ЄС.

Друга схема митних відносин передбачає, що товари, які перетинають кордон, будуть відслідковуватися комп’ютерною технікою, і ними будуть займатися податкові органи відповідних країн.

Джерело: www.eurabota.ua