Великобританія вводить обов’язковий двотижневий карантин для всіх прибулих

З 8 червня Британія вводить обов’язковий 14-денний карантин для всіх прибулих до країни, причому наявність негативного тесту на коронавірус не є причиною, щоб уникнути карантину.

Не пізніше, ніж за 48 годин до дати прибуття до Великобританії, мандрівники повинні заповнити електронну форму. У ній вони повинні надати контактну інформацію, план поїздки і адресу, де вони будуть проводити карантин. Форма публікується за наступною адресою: https://www.gov.uk/uk-border-control. Друкована копія заповненої форми або електронна, що зберігається в телефоні, повинна бути показана при прибутті на кордон Великобританії.

Громадяни, які в’їжджають до країни і відмовляються заповнювати форму, можуть бути оштрафовані на 100 фунтів стерлінгів або позбавлені можливості в’їзду до країни. Якщо приїжджий не може вказати конкретну адресу, за якою він проведе 14-денний карантин, йому буде надано житло за свій рахунок британським урядом. Органи влади будуть проводити перевірки за адресами, вказаними в електронних формах, на відповідність вимогам карантину. Якщо таке порушення буде виявлено на території Англії, порушники будуть оштрафовані на 1000 фунтів стерлінгів. Шотландія, Уельс і Північна Ірландія мають можливість впровадити індивідуальний підхід до тих, хто не дотримується карантину.

Обов’язковий 14-денний карантин передбачає виключення для медичних працівників, які прибувають до Великобританії, щоб допомогти в лікуванні коронавіруса; водіїв-далекобійників та водіїв автобусів; пасажирів, що прибувають із загальної туристичної зони, яка охоплює Ірландію, острів Мен, Нормандські острови; сезонних працівників, які повинні будуть ізолювати себе на своїх робочих місцях, де зазвичай знаходяться їхні будинки.

При використанні громадського транспорту у пасажирів повинні бути маски, і вони повинні знаходитися на відстані 2 метри. Протягом 14-денного карантину громадяни можуть покинути місце, де вони знаходяться, тільки в разі потреби надання невідкладної допомоги, використання соціальних послуг, придбання продуктів харчування і ліків, присутності на похоронних церемоніях або в разі крайньої необхідності. Під час 14-денного карантину родичі не можуть відвідувати родичів, якщо вони не піклуються про них. Якщо карантин проводиться в будинку родича, влада рекомендує обмежити час контакту з господарем. Якщо карантин проводиться в готелі або гостьовому будинку, загальні зони, такі як бари, ресторани, фітнес-центри, використовувати не можна, і завжди слід дотримуватися відстані 2 метрів.