Єлизавета II вручила нагороду Національній службі охорони здоров’я

“Королева Єлизавета II вручила Георгіївський хрест Британській національній службі охорони здоров’я в знак визнання 73 років самовідданої роботи, в тому числі в боротьбі з новим коронавірусом”, – повідомляє DarikNews.

Ця нагорода є найвищою нагородою за відвагу, що присуджується цивільним особам. Вона була вручена лише двічі і лише один раз королевою.

Борис Джонсон сказав, що це символ вдячності нації медичному персоналу. «Британська національна служба охорони здоров’я понад рік піклується про нас, наших друзів і наші сім’ї, перебуваючи на передньому краї пандемії, і я на власні очі переконався в їх сміливості», – сказав Джонсон. Сам він лікувався від COVID-19 в реанімації в минулому році.

«Я знаю, що вся Великобританія підтримує мене, щоб віддати належне і подякувати нас за все, що Національна служба охорони здоров’я зробила для нас не тільки в минулому році, але і з моменту її створення», – сказав він.

Британська національна служба охорони здоров’я була сформована в 1948 році в якості основного підрозділу соціальної реформи після Другої світової війни. Її місія – забезпечити державне фінансування всебічної загальної медико-санітарної допомоги.

Виконавчий директор Національної служби охорони здоров’я Саймон Стівенс сказав, що для нього велика честь визнати професійні навички, співчуття і силу духу, проявлені медичними працівниками під час найстрашнішої пандемії за сторіччя.

«Перед лицем катастрофи ми бачимо виняткову командну роботу не тільки всередині Національної служби охорони здоров’я, а й серед сотень тисяч добровольців, мільйонів медсестер, ключового персоналу та британської громадськості, які грають незамінну роль в наданні допомоги багатьом сотням тисяч важкохворих пацієнтів з коронавірусом», – сказав він.