Верховна Рада ухвалила закон пільгове розмитнення ввезених автомобілів

Під кінець 2016 року Верховна Рада України прийняла закон, який стане приємним подарунком для всіх українських автомобілістів і трудових мігрантів.

Так, парламент прийняв закон, що дозволяють розмитнювати на легальних умовах всі підтримані авто, завезені в країну з ЄС.

1433070660_1

Про це у своєму профілі в одній зі своїх соціальних мереж написав депутат Верховної Ради Віталій Купрін.

Однак, позиція народного обранця вимагає більш точного пояснення, з яким ви можете ознайомитися нижче.

«Вважаю це маленьким кроком до того, щоб життя українців стало якісніше”.Однак на митниці про добробут людей ніхто і не мріє. Їх завдання – обдерти громадянина як липку, не дивлячись на його соціальний статус та матеріальний стан», – пише Купрін.
«Так, абсолютно з повітря, митники Волинської митниці відмовляються розмитнювати автомобілі, які люди мають право розмитнити за пільговою ставкою.
Не всі можуть дозволити собі самостійно їхати в Європу для купівлі автомобіля. У кого є проблеми зі здоров’ям, у кого не вистачає часу і коштів, а деяким взагалі не вдається отримати шенгенську візу. Однак право на пільгове розмитнення не більше одного вживаного авто в рік для власних потреб є у всіх!
Для реалізації цього права підприємці запропонували купувати нерозмитнені авто з митних складів, які знаходяться в межах України. Абсолютно законно, цивілізовано, а головне зручно для покупців. Але ж не можна! Митникам таке стало не подобається. Відмовляють в розмитненні навіть інвалідам.
Вирішив відреагувати на скаргу щодо цієї проблеми. Вимагаю у митників не чинити свавілля, діяти тільки за законом і не заважати людям жити краще!”, – окреслив свою позицію депутат.