Чехія стає все більш популярною серед українських туристів

Туристи з України в цьому році почали більш активно подорожувати в країни Євросоюзу. Доказом цього є факт стрімкого збільшення числа українців, які вважали за краще відпочивати в Чехії.

Чехія

Нещодавно опубліковані статистичні дані показують, що туристичний потік з України до Чехії за три квартали 2018 року зріс на рекордні 47 відсотків.

За підсумками 9 місяців цього року Чехію відвідали майже 28 мільйонів іноземних туристів. Це майже на 5 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Статистичне управління країни зафіксувало, що найактивніші мандрівники з-за кордону –це китайці, кількість яких становить 6 відсотків від загальної чисельності іноземних туристів. На другому місці німці, на третьому – словаки та поляки.

Туристичний сектор економіки більшості країн Європейського союзу приносить відчутні доходи до державних бюджетів, не виняток і Чехія, яка багата історичними пам’ятками, в тому числі і красивими середньовічними замками, які дуже популярні серед мандрівників і відпочиваючих.

Згідно з підрахунком статистичного управління кількості ночівель іноземців в готелях, виявилося, що з початку цього року число ночівель українських туристів зросла на рекордні 46 відсотків. Третина мандрівників з України зупинялася в чотирьох- і п’ятизіркових готелях, половина зупинялася в тризіркових. Такий великий сплеск туристичного потоку з нашої країни пов’язують як з приїздом до родичів, які проживають в Чехії, так і з безвізовим режимом, який вже більше року діє між Україною та ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про поступове відновлення туристичного потоку в Єгипет, який з початку 2018 року зріс на 40 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua

19.11.2018