Є загроза українцям у зв’язку з прийняттям «антибандеровского» закону

Прийнятий польським парламентом скандального закону, названого з легкої руки журналістів «антибандеровским», на думку експертів, не буде мати негативного впливу на трудових мігрантів з України, повідомляє news.eizvestia.com.

antibanderovskiy-zakon-v-polshe

Кандидат економічних наук Алла Шлапак вказує, що кількість віз, які видаються українцям постійно збільшується. За кілька років кількість зросла з 180 тисяч до 1,3 мільйона. «Не думаю, що проблеми, які виникли між Польщею та Україною на геополітичному рівні, як-то позначаться на українцях, які працюють у Польщі», – підкреслила вона.

Однак, президент Всеукраїнської асоціації компаній міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник вважає, що тепер українцям, які живуть в Польщі, доведеться більш уважно і обережно висловлюватися на делікатні теми у публічних місцях.

Науковий консультант з економічних питань Центру Разумкова Володимир Сіденко звертає увагу, що полякам дуже вигідно наймати українських робітників, і вони не будуть рубати сук, на якому сидять.

Велика кількість мігрантів з України служить для польських властей аргументом, щоб приймати мінімальну кількість біженців з країн Близького Сходу, тому обмежень не буде.

Джерело www.eurabota.ua