Подвійного оподаткування між Нідерландами і Україною більше не буде

Досягнута домовленість дозволить значно розширити можливості відповідних державних органів обмінюватися інформацією про податки, про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Конвенция об избежании двойного налогообложения

Конвенція про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень була змінена і відповідний протокол підписаний міністром фінансів України Олександром Данилюком та державним секретарем Міністерства фінансів Нідерландів Менно Снилом.

Згідно з опублікованою інформацією Мінфіну, протокол передбачає оподаткування дивідендів за ставкою 5%. Змінено статтю, де суттєво збільшуються можливості відповідних структур обмінюватися усією необхідною інформацією по податках.

Метою змін є уникнення подвійного оподаткування доходів фізичних і юридичних осіб в обох країнах. Ці домовленості, крім іншого, створюють сприятливі умови для інвесторів України та Нідерландів, стимулюючи зростання інвестицій в економіку країни.

Тепер недобросовісним платникам податків неможливо буде ухилятися від сплати податків, одночасно зменшиться навантаження на законослухняних громадян і підприємців.

Источник:www.eurabota.ua