В Україні відновили видачу закордонних паспортів

Сервіси з видачі закордонних паспортів відновили свою роботу по всій території України. Нагадаємо, що прийом документів і видача готових паспортів були заблокировани по всій Україні в період з 6 по 7 квітня.

54b527db0724d

Тимчасове припинення роботи сервісів з оформлення і видачі закордонних паспортів викликала нетривалу паніку по всій території України.

Зазначимо, що пауза в роботі паспортних відомств по всій Україні була викликана слідчими діями на державному підприємстві «Документ». СБУ провели обшуки в кабінетах підприємства у зв’язку з розслідування кримінального провадження. В ході проведених слідчих заходів було вилучено частину обладнання підприємства «Документ», що забезпечують спецзв’язок.

Зараз у прес-службі СБУ наполягають, що слідчі дії на підприємства не призвели до припинення видачі біометричних паспортів по всій Україні.

Крім того правоохоронці підтвердили інформацію, що підприємство «Документ» працює в штатному режимі і надає послуги всім бажаючим їх отримати громадянам.

Нагадаємо, що інформація про призупинення видачі готових біопаспортів була отримана вчора, коли на підприємстві «Документ» заявили, що в даний момент відсутній доступ до центрів «Паспортний сервіс», де і здійснюється оформлення закордонного.паспортів та ID-карт.