Безвізовий режим для України до кінця листопада

За словами президента, Україна заручилася підтримкою більшості політичних партій в Європейському парламенті, тому, Президент України не має жодних сумнівів, що українці отримають безвізовий режим з державами-членами Європейського Союзу до кінця листопада. Також, Порошенко заявив, що він впевнений, що документи про надання безвізового режиму для України буде підписано і ратифіковано Європейським парламентом протягом місяця. Порошенко також заявив, до якого терміну це буде зроблено – до 24 листопада, тому що 24 листопада відбудеться саміт Україна-ЄС, і президенти домовилися про те, що документи будуть готові до цього саміту.

За словами Порошенка, Україна заручився підтримкою більшості політичних партій в Європейському парламенті: “Ми отримали абсолютну більшість у Європейському парламенті щодо ратифікації угоди про введення безвізового режиму”, – сказав президент.

Минулого тижня Рікард Жовиак, брюссельський кореспондент Радіо Вільна Європа заявив, що Рада Європи і Європейський парламент прийме рішення про механізм видачі безвізового режиму для України на початку листопада. Тим не менш, Європейський союз не включив до порядку денного сесії Європарламенту в Страсбурзі 24-27 жовтня питання про безвізовий режим для України і Грузії.

Але, незважаючи ні на що, Європейська рада повідомив, що він гарантує, що жодні додаткові умови не будуть встановлені для України. Очікується, що лібералізація візового режиму буде надаватися одночасно в Україні і в Грузії.