Іпотеку в Україні не вигідно брати

Тепер кредити в Україні, в тому числі і на покупку квартири, будуть оформлятися за новими правилами. Нещодавно вступив в силу новий закон про кредитування, який був прийнятий ще в середині цього року, але підписаний кілька днів тому.

Серед позитивних аспектів, які відзначають експерти – зменшення фінансового навантаження на людей, які зважилися взяти кредит, зниження вартості кредитних ресурсів. В уряді наголошують, що закон має сприяти активізації кредитування в Україні.

Одночасно з цим, експерти відзначають і негативні моменти законопроекту. На думку банкіра Василя Горбаля, новий закон не змінює вартість кредитів, нікуди не діваються великі штрафи, якщо довелося затримати платіж або зобов’язання з якихось причин не виконуються.

 Василий Горбаль

Для того, щоб купити квартиру, можна скористатися послугами 10 банків, які видають іпотечні позики. У гривні річні ставки – від 18 до 25 відсотків. Перший внесок становить мінімум 30 відсотків від вартості квартири або будинку.

Банкір Олег Гороховський пояснює, що новий закон захищає більше права кредиторів, ніж тих, хто бере кредити. Заставу банк може відібрати набагато швидше і легше, ніж було передбачено попереднім законом про кредитування, причому спроби стягнення можуть повторюватися до тих пір, поки не буде позитивного результату.

Нагадаємо, раніше ми писали про можливості для українців в Польщі швидко і просто відкривати рахунок в банках країни, обіцяють, що процедура для іноземців стане ще простіше.

Джерело: www.eurabota.ua

07.11.2018