Українці, які працюють за кордоном можуть розраховувати на отримання різдвяного бонусу

Завжди і всім приємно отримувати подарунки, в тому числі від свого роботодавця. Напередодні Різдва у більшості фірм в ЄС разом з листопадової зарплатою додатково виплачується бонус. в большинстве фирм в ЕС вместе с ноябрьской зарплатой дополнительно выплачивается бонус

З точки зору юриспруденції – це додаткова плата працівнику в якості подарунка. Але, все ж, є багато нюансів, які пов’язані з темою різдвяних грошей, і ця тема достатньо складна. Працівникам треба знати хто може розраховувати на різдвяний бонус і при яких обставинах, що суму, час і умови виплати визначає виключно роботодавець.

Якщо український фахівець оформлений за всіма правилами на роботу, то він, як і всі інші працівники має повне право на отримання цієї додаткової виплати. Не варто плутати різдвяний бонус з тринадцятою зарплатою, яка є договірною оплатою за зроблену роботу і виплачується працівникові у разі звільнення у обов’язковому порядку. Щоб гарантовано отримати в кінці року бонус, треба, щоб він був прописаний в трудовому договорі, але якийсь фіксованої ставки, або відсотка для розрахунку суми немає, в будь-якому випадку цю суму визначає роботодавець.

Багато корисної інформації про можливості офіційного працевлаштування за кордоном, а також відповідну вакансію можна знайти на www.eurabota.ua.