Ситуація на ринку праці Данії – відмінний шанс працевлаштування для українців

Роботодавці Данії останнім часом починають відчувати труднощі при заповненні вакансій, число яких тільки збільшується, а кількість робітників, які приїжджають працевлаштовуватися в цю скандинавську країну за останній період різко зменшилася. Конфедерація датських роботодавців (Danmarks Arbejdsgiverforening, DA) регулярно проводить дослідження ринку праці Данії. Останні статистичні дані однозначно показують, що в країні неухильно зростає потреба в іноземній робочій силі.

работодатели Дании При цьому дані DA показують, що протягом останніх 15 місяців кількість громадян ЄС, які прибувають на роботу в Данію скоротилося на 65%, в першу чергу на це вплинуло різке скорочення числа польських фахівців, які приїжджають на роботу. Число новоприбулих в Данію з інших країн ЄС також різко скоротилася з 14 500 чоловік у другому кварталі 2016 року до менше 5 000 чоловік в третьому кварталі 2017 року. «Якщо потік людей зі Східної Європи висохне, ми можемо швидко залишитися без кваліфікованих людей», – сказав директор DA Джейкоб Холбрад. Конфедерація датської промисловості (Dansk industri) і раніше висловлювала заклопотаність з приводу цієї проблеми.

Такий стан справ на руку працівникам з нашої країни, високий рівень оплати праці в Данії дає можливість добре заробити. Всю інформацію про вакансії можна прочитати на www.eurabota.ua