Czy mowisz po polsku? 10 Youtube-каналів, які допоможуть вивчити польську мову

Якщо ви хочете вивчити або підтягти польську мову, зовсім не обов’язково записуватися на курси або наймати репетитора.
Отримати нові знання та навички польського можна не виходячи з дому з допомогою пізнавальних, цікавих і, головне, безкоштовні онлайн-уроків. Ці відеоуроки допоможуть вам збагатити словниковий запас, поліпшити вимову і наблизитися до вільного володіння мовою сусідньої країни.

Говоримо польською мовою
goo.gl/ThKwFU

На російськомовному каналі Говоримо польською мовою зібрані і регулярно додаються відеоролики, що дозволяють ознайомитися з такими базовими темами сучасної повсякденної комунікації, як числа, час доби, місяця, види діяльності, спілкування в готелі, ресторані, магазині, в банку, в аеропорту, на вокзалі і так далі.

Oratio
goo.gl/lSYx4K

На каналі школи польської мови та культури Ораціо розповідають про граматики і фонетики польської мови, про те, як правильно вітатися і прощатися, які слова і фрази використовувати в різних життєвих ситуаціях. Тут можна дізнатися про найважливіші для поляків датах і розібратися в польських фразеологізмах.

Let’s Polish
goo.gl/A5Fi7P

Англомовний блог поляка Дарека, який у веселій і захоплюючій формі розповідає про корисні фразах польською мовою. Зокрема, Дарек розповідає про польською сленгу і про самих складних польських словах і виразах, про стереотипи про поляків і Польщі і про багато іншого.

Easy-polish.com
goo.gl/Fx1Nsf

Канал з безліччю цікавих і легких для сприйняття відеороликів про польську лексику. Польські слова на видеоуроках проілюстровані яскравими картинками і українською, англійською, німецькою, французькою та російським перекладом.

Polish For Beginners
goo.gl/dkYNvv

Polish for Beginners (Польський для початківців) це канал, який з 2011 року веде полька Анета. Короткі і пізнавальні відеоролики допоможуть отримати і поглибити вже наявні знання польської лексики і граматики.

Learn with Polish PolishPod101.com
goo.gl/fCKRHx

На цьому каналі зібрані цікаві відеоуроки від носіїв польської мови. На цій платформі можна розширити словниковий запас, познайомитися з традиціями та культурою Польщі, вивчити найпоширеніші фрази, які знадобляться в тій чи іншій ситуації.

Learn Polish Daily
goo.gl/scTg4Z

Відеоуроки на цьому каналі допоможуть навчитися рахувати по-польськи, вітатися і прощатися, дякувати і освідчуватися. Блог ведуть поляки Януш Пшиходзень і Ремі Дудек.

Polonus
goo.gl/ll4ujS

Викладачі каналу Polonus навчають польської граматики, нормативної лексики, неформальним фразам і іншим цікавим аспектів польської мови. Відеоуроки Polonus ваш перший крок до того, щоб вижити в Польщі, відзначають автори каналу.

Polski z Ani? with Polish Ania
goo.gl/Nqw71G

Доцент центру польської мови і культури для іноземців Полоникум при Варшавському університеті Ганна Рабчук представляє захоплюючі і ефективні відеоуроки про граматику польської мови.

Easy Languages
goo.gl/JWiF2n

Цікавого формату відео про вивчення різних мов пропонує канал Easy Languages. Два оригінальних списку відеоуроків про польською мовою Easy Polish Learning Polish from the Streets і Super Easy Polish Learn vocab from the Easy Polish videos! Дозволяють вивчити польську за допомогою перегляду вуличних інтерв’ю з поляками. Яскраві і живі ролики з виключно розмовною мовою доповнені транскрипцією та англійськими субтитрами.