Лікарі з Кургану просять Путіна про військову допомогу в боротьбі з коронавірусом

Лікарі з зауральського міста Курган оголосили про «величезну неконтрольовану епідемію коронавіруса» в регіоні і попросили президента Росії відправити військових лікарів, «поки люди не почнуть вмирати на наших вулицях», – повідомляє BBC.

Звернення до президента підписали бригади лікарень Кургану, що беруть безпосередню участь в боротьбі з епідемією: міська лікарня №2, обласна клінічна лікарня, лікарня швидкої допомоги і поліклініка №2. Копії звернення відправлені прем’єр-міністру Михайлу Мішустіну і головному санітарному лікарю Росії Ганні Поповій.

Заявники звинувачують регіональні влади в неприйнятті відповідних заходів, зменшенні проблеми і значному заниженні статистики. «Будь ласка, не оцінюйте ситуацію зі слів наших керівників, а надішліть комісію до регіону, щоб її члени на власні очі побачили, що, відбувається з медичним обслуговуванням населення під час пандемії»,- йдеться у зверненні.

За словами лікарів, які підписали звернення, «регіональна система охорони здоров’я зазнала повного краху». Її симптоми, перераховані лікарями, – критична нестача місць у лікарнях, а також медичного персоналу, перевантаженість служб екстреної допомоги. Згідно з листом, пацієнти по кілька днів чекають приїзду швидкої допомоги, а що стосується відвідування лікаря з поліклініки, то його візиту слід очікувати тиждень і більше.

Курганський лікарі пишуть про «великі неконтрольовані спалахи практично на всіх підприємствах».

Згідно з інформацією на сайті обласного управління Мінохоронздоров’я, станом на 1 жовтня 2020 року в Курганської області не вистачало понад 1000 медичних працівників: 554 вакансії для лікарів і фармацевтів з вищою освітою, 464 для медсестер.