Новий раунд мирних переговорів між Росією та Україною пройде у Стамбулі

“Туреччина продовжує свої посередницькі зусилля задля досягнення миру між Росією та Україною”, – повідомили сьогодні турецькі ЗМІ.

Новий раунд переговорів між Росією та Україною пройде у Стамбулі. Він розпочнеться сьогодні, 28 березня, і триватиме до 30 березня.

Учора президенти Туреччини та Росії Реджеп Тайіп Ердоган та Володимир Путін, а також міністри закордонних справ двох країн провели телефонні переговори щодо розвитку подій в Україні.

Президент Ердоган знову працює над врегулюванням кризи в Україні.

У заяві Управління у зв’язках із громадськістю при президенті Туреччини йдеться, що під час вчорашніх переговорів лідери двох країн обговорили розвиток та перебіг переговорів між представниками Росії та України.

Президент Ердоган наголосив на важливості якнайшвидшого досягнення Росією та Україною перемир’я та міцного миру, а також на необхідності покращення гуманітарної ситуації в регіоні.

“Турецький лідер зазначив, що Анкара продовжить докладати всіх необхідних зусиль для досягнення цих цілей”, – повідомляють турецькі газети.

“У зв’язку з війною в Україні вчора також відбулася телефонна розмова між міністрами закордонних справ Туреччини та Росії Мевлютом Чавушоглу та Сергієм Лавровим”, – повідомляє Aksham.

“В результаті посередницьких зусиль Ердогана російська та українська делегації зустрінуться в Туреччині. Ми усвідомлюємо відповідальність, яку ми несемо за довіру обох країн до Туреччини. Ми сподіваємось, що зустрічі призведуть до міцного перемир’я», – написав Чавушоглу у Twitter.