Електромобілів в Швейцарії стане набагато більше

Влада Швейцарії всерйоз задумалися над тим, щоб істотно збільшити число автомобілів на електричній тязі.

З метою розробки стратегії, яка б дозволила найближчим часом значно збільшити кількість електромобілів на швейцарських дорогах, міністр економіки Швейцарії Доріс Лютхард зустрілася з представниками електроенергетики та автомобільної індустрії.

 министр экономики Швейцарии Дорис Лютхард

На сьогоднішній день в країні зареєстровано близько 3 відсотків електромобілів від їх загального числа. Уряд Швейцарії протягом чотирьох років планує збільшити їх частку в п’ять разів.

Для здійснення цих планів, уряд буде підтримувати збільшення кількості пунктів для зарядки, а також фінансувати інформаційні кампанії, щоб популяризувати електромобілі серед громадян країни.

Серйозність намірів швейцарського уряду підтверджується тим, що вже прийняті правила ЄС з яким кожен електрокар повинен створювати штучний шум, щоб бути безпечним для слабозорих та сліпих людей. Згідно з цим новим вимогам, починаючи з 2019 року, кожен електромобіль повинен бути обладнаний акустичною системою, яка буде імітувати шум двигуна традиційного автомобіля. Також це правило буде застосовуватися до автомобілів на паливних елементах і з гібридними моторами.

Нагадаємо, раніше ми писали про нову інспекцію, яка повинна стежити за правильним паркуванням на дорогах українських міст, але терміни пройшли, а інспектори до роботи так і не приступили.

Джерело: www.eurabota.ua

08.11.2018