Очікується, що Європарламент продовжить санкції проти Росії ще на 6 місяців

Санкції ЄС проти Росії, як очікується, збережуться ще на 6 місяців. Про це заявив заступник голови групи EPP в Європарламенті Андрій Ковачев. Він додав, що на наступному тижні Європарламент обговорить тему Мінських угод і встановлення миру в Україні, на Кримському півострові та Севастополі, повідомляє FOCUS.

«Обмежувальні заходи будуть такими ж, як і в останні 6 місяців – дипломатичні, індивідуальні. Обмеження економічних зв’язків з Кримом і Севастополем пов’язано із забороною на ввезення товарів з Криму та Севастополя. Обмеження торгівлі та інвестицій в певних секторах, заборона туристичних послуг у цих областях, а також заборона деяких товарів і технологій”, пояснив він.

Андрій Ковачев також зазначив, що, на жаль, в ситуації з Україною немає позитивного розвитку. Він уточнив, що заходи проти Російської Федерації закінчуються 15 березня. «Міжнародне право не може бути змінене. Юридично Кримський півострів є частиною України», – сказав віце-голова групи EPP в Європейському парламенті, додавши, що з цього питання не може бути досягнуто ніяких компромісів.