Байден і Путін, швидше за все, зустрінуться на початку 2022 року

“До кінця року президенти США та Росії Джо Байден та Володимир Путін проведуть відеоконференцію, а на початку 2022 року можуть зустрітися у прямому ефірі”, – стверджує “Комерсант”.

Порядок денний переговорів буде широким, але обов’язково включатиме обговорення домовленостей, досягнутих на червневому саміті в Женеві.

Деталі поки не уточнюються, тож ні Кремль, ні Білий дім офіційно їх не озвучили. «Така зустріч необхідна, і спілкування між двома президентами має продовжуватися, але чіткого графіка поки що немає», – заявив журналістам прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Днем раніше прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр також повідомила ЗМІ, що «як і раніше нема про що повідомляти».

Перша зустріч Путіна та Байдена відбулася у Женеві 16 червня. Після цього на прес-конференції президент США заявив, що сторони оцінять виконання домовленостей за шість місяців. У його коментарі натякнули, що подальша співпраця Москви та Вашингтона багато в чому залежатиме від результатів тих перших місяців.

У Женеві лідери двох країн домовилися відновити переговори щодо контролю над озброєннями та повернути своїх послів до країн призначення.