Вучич: визнання Косово – це питання часу

Справа в тому, коли Косово буде визнане незалежною державою, принаймні практично, якщо не офіційно. Про це заявив президент Сербії Александар Вучич, якого цитує агентство Anadolu.

Раніше прем’єр-міністр Косово Альбін Курті оголосив, що 100-відсоткові мита, накладені на товари Сербії, будуть замінені взаємними заходами, як тільки вони будуть розроблені міністерством економічного розвитку країни.

Вучич підкреслив, що після скасування мит він очікує величезного тиску на Сербію для вступу Косово в ООН.

«Їх мета полягає в тому, щоб доставити Косово в ООН, і в цьому суть всього. Ми повинні сподіватися, що питання заключається лише в тому, коли це станеться: відбудеться це через три місяці, шість місяців або рік», – сказав Вучич в ефірі телеканалу O2 в Белграді.

У 2018 році Косово вводить 100% мито на імпорт товарів із Сербії та Боснії і Герцеговини. Цей крок є частиною зусиль Косово, спрямованих на те, щоб змусити Сербію визнати незалежність країни.

Протягом останніх двох років Косово ігнорувало заклики ЄС та ООН про скасування тарифів.

Понад 100 країн, включно зі Сполученими Штатами, Великобританією, Францією, Німеччиною і Туреччиною, визнали незалежність Косово. Сербія, Росія та Китай не визнають Косово як незалежну державу.