Більше мільйона українців відвідали сусідню Польщу за безвизу

За підсумками минулого 2017 року рекордна кількість громадян України відвідали сусідню Польщу. Так, офіційні дані говорять про те, що з біометричною паспортом до Польщі в’їхало більше 1,3 мільйонів громадян України.

по безвизу в ПольшуЗа традиційним паспортами в країну-сусідку приїхало ще більше українців – більше 4 мільйонів громадян.

Зазначимо, що в майбутньому українці можуть користуватися безвизом з ще більшою кількістю країн. Так, лібералізація візової політики планується ще з 20 країнами.

Всього кордону Польщі протягом минулого року з боку України перетнули 10,4 мільйонів осіб, при цьому лише близько 500 тисяч із них не є власниками українських паспортів.

Однак, не всіх українців пустили в сусідню країну. Так, у 2017 році з різних причин у перетині кордону було відмовлено 29,7 тисячам українців. Найчастіше нашим співгромадянам відмовляють у в’їзді за неправильно оформлених документів, відмови пояснити мету відвідування країни та наявність необхідних коштів для проживання на території Польщі.

Джерело citynews.net.ua.24.01.2018