150 тисяч українців мають постійний вид на проживання в Польщі

За даними міністерства закордонних справ Польщі, число українських громадян, які мають постійний вид на проживання в країні, перевищила 150 000 чоловік. Крім цього, ще 115 тисяч українців мають тимчасовий вид на проживання.

«Більшість українців проживають на території Польщі на підставі віз. Багато з них хочуть залишитися в Польщі на довше, про що свідчить зростаюча кількість заявок на отримання виду на проживання, а також кількість людей, які вже мають такі дозволи», – сказав прес-секретар прес-служби польського агентства друку документів, Якуб Дудзяк.

Министерство иностранных дел в Польше

За даними міністерства закордонних справ, близько 60 відсотків громадян України, у яких є дозвіл на перебування на території Польщі, складають люди у віці 20-39 років, 27 відсотків – 40-59 років і близько 11 відсотків у віці до 20 років.

Серед них 87,5 тис. чоловіків і 63 тис. жінок.

Іноземці, які хочуть легалізувати своє перебування в Польщі (на більш тривалий термін, ніж дозволяє віза) повинні звернутися в воєводські офіси, де їм видадуть документи, що підтверджують їх право на подальше перебування в країні.

Джерело: www.eurabota.ua