У Польських лікарнях медсестер замінять опікунки

Польське бюро охорони здоров’я припускає, що в найближчому часі медсестер у лікарнях частково замінять опікуни. Медсестри будуть тільки виконувати паперову роботу, а турбота за хворих ляже на плечі опікунів.

забота за больных ляжет на плечи опекуновПредставники комітету охорони здоров’я припускають, що хворі та літні люди, які перебувають у лікарні, страждають на відсутність турботи, так як медсестри в більшості зайняті паперовою роботою, тому за їх словами варто задуматися над прийомом на роботу опікунів з медичною освітою.

Директори деяких лікарень визнають, що в їхніх установах вже працюють такі опікуни, але їх дуже мало. На ринку праці існує велика нестача співробітників з такою кваліфікацією.

В майбутньому керівникам медустанов потрібно буде подумати про те, щоб наймати на роботу опікунів, які зможуть замінити або допомогти медсестрам при догляді за пацієнтами.

За даними статистики, вже зараз в лікарнях не вистачає медичних сестер і лікарів, через 4-5 років їх треба кимось замінити. Варто також відзначити, що медсестрам, а не опікунам буде надана можливість видавати медичні довідки та рецепти на ліки.

Джерело kolniak24.pl
02.02.2018