Президент Молдови готовий першим випробувати російську вакцину проти COVID-19

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що готовий показати приклад своїм співвітчизникам і першим протестувати російську вакцину від коронавируса, повідомляє Sputnik.

У Facebook Додон оголосив, що провів кілька днів в підмосковному санаторії, і поговорив зі своїми російськими колегами про вакцину, яка зараз проходить випробування.

«Коли я оголосив тут про вакцину, я побачив, що було багато скептиків, тому я хочу, щоб ви знали, що я готовий стати першим молдаванином, який спробує вакцину COVID-19, запропоновану Російською Федерацією. Я хочу зробити це для громадян, тому повинен прибути в Молдову якнайшвидше», – сказав президент.

Нагадаємо, 11 серпня Росія оголосила про те, що запатентувала першу в світі вакцину від коронавируса. Вона заснована Центром епідеміології та мікробіології імені Миколи Гамалія.

Препарат, торгова назва якого Sputnik V, пройшов дві фази клінічних випробувань і скоро пройде третю фазу, названу «постпатентной».

Росія планує почати кампанію безкоштовної вакцинації в вересні. Працівники охорони здоров’я та освіти першими отримають нову вакцину від COVID-19.