Землетрус 5,2 бала за шкалою Ріхтера у Вранчі

Землетрус магнітудою 5,2 бала за шкалою Ріхтера стався в Східній Румунії, в районі Вранчі, повідомляє Румунський Національний Інститут фізичних досліджень Землі. За даними Європейського середземноморського сейсмологічного центру (EMSC), сила землетрусу насправді становить 5,1 бала за Ріхтером.

Поштовхи землетрусу були зареєстровані в 3:26 хвилин за місцевим часом у Вранчі. Епіцентр землетрусу знаходиться на глибині 140 кілометрів. Є повідомлення про два поштовхи по 15 секунд кожне.

Інформації про жертви та матеріальні збитки отримано не було. Землетрус відчувався не тільки в столиці Румунії (вид. – Бухарест знаходиться в 153 км.від епіцентру) але і в сусідній Молдові. На сайті EMSC також є свідчення з сусідньої з Румунією України про те, що там відчувалися незначні поштовхи.

Графство Вранча розташоване між центральними і південними Карпатами і є найнебезпечнішою сейсмічною зоною в Румунії. У 1977 році в Бухаресті стався землетрус магнітудою 7,5 бала, в результаті якого загинули 1,5 тисячі осіб.