В японських аеропортах тестують нову систему ідентифікації

В аеропортах Токіо тестується система, яка ідентифікує людину по обличчю.

 v-yaponskih-aeroportah-testiruyut-novuyu-sistemu-identifikacii

Пристрої, за допомогою яких проводиться ідентифікація, розроблені японською компанією NEC. Система була успішно застосована під час проведення літньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро в 2016 році. На сьогоднішній день система працює в тестовому режимі з перспективою впровадження цього способу контролю в інших повітряних гаванях по всьому світу.

Розробники програми стверджують, що автоматизований пристрій розпізнає людини навіть якщо той намагається якимось чином змінити свою зовнішність, наприклад, використовуючи кольорові лінзи, змінюючи зачіску і інші хитрощі.

Величезний наплив туристів, що очікується під час Олімпійських ігор, вимагає від японських служб міграції модернізувати свою діяльність.

У 2020 році найбільший і найпопулярніший в світі спортивне свято буде проходити в Токіо. Очікується величезний наплив уболівальників і туристів зі всього світу. Для забезпечення високого рівня безпеки, під час проходження паспортного контролю в аеропортах планується повсюдне впровадження системи ідентифікації по особам. Також використання цієї системи в рази прискорить час проходження пасажирами процедури контролю, адже процес ідентифікації займає буквально кілька секунд.