Робота в Італії для жінок, як її шукати

Шукати роботу в Італії для жінок не так складно, як здається спочатку. Але значно складніше відшукати благородну роботу, де працівник зачепиться і будете заробляти до 2 тис. євро. А спроба скористатися послугами ненадійних посередників часто призводить до обману.

Підготовка до виїзду за кордон

Перед виїздом розберіться з довідками та посвідченнями, оформіть візу, дозвіл на роботу. Визначтеся з навичками, обмеженнями і часом, проведеним в чужій країні.
Краще заздалегідь доглянути роботу в Італії для жінок з України, домовитися з роботодавцем і, можливо, отримати від нього рекомендаційний лист. Такий «багаж» допоможе набагато простіше отримати дозвіл на в’їзд. Рекомендації з місця роботи допоможуть уникнути таких непорозумінь.

фонтаны в столице Италии
Заздалегідь уточніть список посвідчень на офіційному сайті посольства, (бажано через пару місяців до подачі) почніть збирати ксерокопії та оригінали. Отримання довідок ? справа нешвидка, слодовательно без належної підготовки подорож розтягнеться на два-три роки. Тоді робота піде з-під носа.
Визначитеся, яка робота вам більше підходить.
Виберіть з:

  1. Постійна.
  2. Сезонна.

Сезонна робота підійде, якщо хочете емігрувати на літо, зиму, осінь або весну. На сезонних роботах зайняті: аніматори, шофера, помічники в сільському господарстві.

Візьміть на замітку: існують спеціальні установи, які допомагають з оформленням візи, рекомендують робочі місця, допомагаючи з роботою. Навчені люди надають роботу для жінок. Але звертатися до них варто обережно ? краще перед поїздкою вивчити інформацію про агента в мережі.

Знайти нужую вакансію не важко, якщо відомо, якими шляхами йти до заповітної мрії. Існує кілька джерел, здатних допомогти у працевлаштуванні здобувачеві з усередненими параметрами і талантами.

Перші ? рекрутингові агентства. Рекрутери поширені не тільки на теренах СНД: в країні існує безліч організацій, які гарантують отримання потрібної і високооплачуваної посади. Агенти працюють як з місцевими, так і з емігрантами, беручи собі невеликий відсоток від окладу або фіксовану ставку.

Другі ? центри зайнятості. За принципом роботи аналогічні з агентствами, безкоштовні, мають більше джерел вакансій. Але відшукати роботу через них складніше: не кожен претендент подає оголошення про пошук співробітника туди.

Треті ? російськомовні і італійські сайти. Більше тисячі ресурсів допоможуть вам відшукати жадану посаду з високим окладом, орієнтуючись на задані параметри навичок володіння мовою.

Чи знаєте ви що: як громадяни Італії, так і громадяни інших країн продають вакансії за круглі суми. Заплативши 300 євро, отримуєте рекомендацію на тепле містечко.

Дівчатка сотні вакансій в Італії для вас тут, сюди.

Робота для жінок без знання мови

На жаль, відповіддю на питання про те, як знайти роботу в Італії для жінки, стане одне ? вчіть мову. Якщо хочете заробляти 1000 євро і більше, доведеться вивчити місцевий діалект, говорити мовою, швидко сприймати на слух і навіть вміти читати і грамотно писати. Без цього на затишний офіс можете навіть не розраховувати.

Домработница в Италии

Але пропонується і ряд вакансій, де цього навику не потрібно буде необхідний словниковий запас новачка-туриста, щоб абияк домовитися про умови. До того ж, мова Італії замінюється англійською або іншою, яким володіють роботодавці.
Це:

Поширена робота?доглядальниця для літніх осіб. Жінка може як оселитися у підопічного, так і приходити вдень, а йти пізно ввечері. В обов’язки входить прибирання, готування, стеження за будинком, розваги. Стежте, щоб підопічний ніяк не нашкодив собі, залишався ситий і чистий. Аналогічна і вакансія по догляду за дітьми.

Ще одна часта вакансія? це помічниця на фермі. В період збору врожаю навантаження на фермерів збільшується, в результаті чого фермери не справляються з плантаціями. У зв’язку з цим на весняно-літній період жителі Півдня часто набирають іноземців.
Але як би эимгринт не старався і не працював, отримати високооплачувану роботу без знання мови неможливо, внаслідок чого попереду відкриється дорога тільки обслуговуючий персонал.

Цікаво: володіючи розмовною англійською мовою, влаштуватися буде набагато простіше.

Робота для жінок володіють італійською мовою

Набагато простіше знайти роботу для жінок, якщо вони знають італійську. При наявності ще й належної освіти відкриваються привабливі двері.
Серед доступних робіт значаться:

Складна, і в той же час дорога робота ? це робота на будівельних об’єктах. По престижу не зрівняється з бухгалтером, викладачем або медиком, але стане стартом. Жінкам пропонується бути швачкою, приймальницею на складі або ж маляром в будівельній бригаді.

Работа официантом в Италии для женщин

Найпоширеніший варіант ? це дівчина з колл-центру. Якщо розмовляєте на італійському, любите спілкуватися і не губитеся в складних ситуаціях, то доведеться попрацювати консультантом, відповідаючи на питання абонентам на телефоні або через інтернет. При бажанні можна навіть працювати віддалено.

В країні потрібна велика кількість офіціантів і барменів, особливо в пік туристичного сезону. Коли всі кафе забиті величезною кількістю відвідувачів, додатковий персонал допоможе не втратити ні одного клієнта. За гарне обслуговування за європейською традицією ви отримаєте непогані чайові.

Порада: якщо ви володієте відразу кількома мовами, вам відкриваються цікаві перспективи.

Висококваліфікована робота для жінок

Робота в Італії ділиться на низько – і висококваліфіковану. Перші варіанти відмінно підійдуть працівникам, які бажають швидко заробити і знову виїхати витрачати новопридбані гроші на своїй батьківщині. Друга ж різновид необхідна людям, які хочуть зачепитися в чужій країні і піднятися на вершину кар’єрних сходів.
Зазвичай необхідні:

В першу чергу затребувані IT-вакансії. Прекрасна стать зазвичай йде працювати програмістами, а їх сильні половини ? системними адміністраторами. Оскільки на дворі стоїть комп’ютерний вік, затребуваність цих професій досить висока. Іноді, для того, щоб роздобути відмінного працівника, компанії самостійно перевозять його з рідної країни і навчають мові.

Работа врачом в Италии

Друге визнане напрямок для жінок? медицина. Багато жінок із задоволенням влаштовуються медсестрами або докторами, тим самим забезпечуючи собі досить щасливе майбутнє. В Європейському Союзі лікар вважається шанованою професією, тому користується престижем і досить високою зарплатою.

І третє ? це освіта. У багатьох місцях не вистачає вчителів, готових покласти свою голову на вівтар науки. Можна влаштуватися викладачем у школу, розповідаючи дітям основи математики або літератури, а можна піти на курси. Якщо пощастить, з’являється можливість навчати російській або українській мові.

Цікаво: для висококваліфікованої роботи доведеться підтверджувати свій диплом в місцевому Вузі. Тому обов’язково освіжіть знання за фахом.

Низькокваліфікована робота для жінок

Існує і робота для жінок без знання мови, навіть без розуміння його елементарних основ. Це низькокваліфіковані роботи для жінок в Італії без знання мови. Але в такому разі не розраховуйте на шану і повагу, а також на великі зарплати.
Вибір невеликий:

Для очищення офісних приміщень, клозетів або вулиць від сміття розмовляти італійською мовою не треба ? елементарно роби свою справу. Точно така ж ситуація складається і в сфері посудомийників.

неквалифицированная работа в Италии

Для більш освічених людей відмінно підійде робота для жінок покоївки. Якщо протягом цілого дня доглядати за чужим маєтком і виконувати те, на що не вистачає часу у його господарів, можна пристойно заробити. У цьому випадку робота буде більш стабільною ? вас не виженуть, як тільки ви надоедите господарям ? але і платити за неї не так багато, як хотілося б.

Цікавий факт: дуже багато люди можуть легко влаштуватися посудомийкою, прийшовши в ресторан і запитавши, чи не потрібен їм обслуговуючий персонал.

Деякі висновки і роздуми

Якщо прикласти належну частку старання і наполегливість, то знайти в Італії роботу для жінок буде справою нескладним. Більш того ? ви зможете непогано заробляти. Але для цього потрібно бути готовим до труднощів, вміти справити хороше враження і погоджуватися на низьку оплату на початку професійного шляху. Також необхідно підібрати роботу у відповідності зі своїми потребами, можливостями і навичками.

Не слід скупитися, намагаючись влаштуватися на занадто складну роботу для жінок, але не можна і недооцінювати себе, йдучи прибиральницею з чудовим італійським і вищою освітою.