В Італії захистять сексуальні меншини

“Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо призначив спеціального представника з прав геїв, трансгендерів та людей, які не визначилися зі своєю ґендерною ідентичністю”, – повідомляє ANSA.

У прес-службі МЗС Італії повідомили, що на цю посаду призначено Фабриціо Петрі, який наразі є головою Міжвідомчої комісії з прав людини.

“Займаючи таку позицію, Італія підтверджує свою провідну роль у захисті прав осіб, що належать до сексуальних меншин. Спеціальний посланник координуватиме зусилля щодо запобігання дискримінації таких співтовариств, прагнучи виключити гомосексуалізм із категорії розгляданого злочину майже 70 країн. до уваги при розподілі фінансування міжнародних програм. Цей крок доповнює політику Італії в галузі прав людини”, – йдеться у заяві міністерства закордонних справ у Римі.

В Італії через політичні розбіжності призупинено ухвалення законопроекту, відомого як девелопер Алессандро Зана. Він спрямований на захист прав та забезпечення рівного статусу у суспільстві представників різних меншин, у тому числі людей нетрадиційної сексуальної орієнтації, трансгендерів та невизначених.

Законопроект передбачає суворіші покарання за акти насильства та нетерпимості з расових, етнічних та гомофобних мотивів.