Вперше ізраїльський лідер відвідав ОАЕ

“Прем’єр-міністр Нафталі Беннет став першим ізраїльським лідером, який відвідав Об’єднані Арабські Емірати. Спадкоємець престолу Абу-Дабі шейх Мохаммед бен Заїд, де-факто лідер ОАЕ, провів переговори з Беннетом через рік після нормалізації відносин між країнами”, – повідомляє ВВС.

Прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що хоче зміцнити економічні та торговельні зв’язки. Очікувалося також, що він закликав ОАЕ зайняти більш жорстку позицію у відповідь на ядерну програму Ірану, що розширюється.

Шейх Мохаммед висловив сподівання, що візит «внесе внесок у розвиток відносин співпраці у напрямку більш позитивних кроків на користь народів обох країн та регіону».

Емірати поділяють занепокоєння Ізраїлю щодо потенційної ядерної загрози з боку Ірану, але також намагаються налагодити стосунки з Тегераном.

Минулого року ОАЕ стали третьою арабською країною, яка повністю визнала Ізраїль. З того часу дві країни обмінялися послами та уклали торгові угоди на сотні мільйонів доларів, включаючи угоди в галузі оборони та розробки зброї.