У Німеччині заявили про гостру нестачу робочих рук: в українців є високі шанси на успіх в цій країні

Уряд Німеччини заявило про рекордні успіхи місцевої економіки за підсумками 2017 року і виникла у зв’язку з дефіцитом робочої сили. У сформованих обставинах у трудових мігрантів з України підвищилися шанси на успішний пошук роботи в одній з найбільш багатих країн світу.

дефицит рабочей силы в Германии

Відповідно до державної статистики та інформації від приватних експертів, в поточному році в Німеччині різко впала безробіття, а кількість вакансій – зросла.

Зараз аналітики впевнені, що в 2018 році вкрай сприятлива ситуація на ринку праці в Німеччині – продовжиться. Відзначимо, що зростання показників економічної активності за підсумками року зафіксовано не тільки в ФРН, але і в Швейцарії.

У цьому зв’язку в країні актуалізувалася проблема нестачі робочої сили. При чому, мова йде про некваліфікованих працівників, а також фахівців з дипломами про вищу освіту.

У Німеччині упевнені, що в цьому році роботодавцям доведеться залучити на робочі місця десятки тисяч мігрантів з інших країн, пошук яких розпочнеться вже зараз – після закінчення святкового періоду.

Інформація про залучення мігрантів в німецьку економіку підтверджена у вищих ешелонах влади. Так, глава Федерального агентства з праці Детлеф Шеле зазначив, що без залучення працівників з третіх країн в Німеччині не обійдуться. Під третіми країнами чиновник мав на увазі держави, які не є членами ЄС, зокрема, і Україну.

Німецькі аналітики запевняють, що українці з середньою і вищою освітою сьогодні мають дуже високі шанси знайти роботу в Німеччині, і відповідно, отримати вид на проживання в країні.

Підвищення квот на працевлаштування іноземців буде остаточно затверджено в Німеччині пізніше в цьому році, після того, як в країні вирішиться парламентська криза.

Джерело telegra.ph.
10.01.2018