Працевлаштування українських спеціалістів у Німеччині: потрібні знайомства

Інститут досліджень ринку праці у Нюрнберзі опублікував результати нового дослідження про користь знайомств під час пошуку роботи, з’ясувалося, що кожна третя вакансія у німецьких компаніях заповнюється за допомогою знайомств.

поиска работы в Германии через знакомства

Приватні контакти для пошуку роботи в Німеччині включають в себе кілька етапів. По-перше, здобувач повинен знати, які вимоги висуває компанія його мрії до своїх майбутніх співробітників, яка в неї стратегія розвитку. По-друге, у знайомих, які працюють в цьому секторі економіки треба постійно цікавитися плануються кадрові зміни або створюються нові відділи в їхніх компаніях. Буває, що нові вакансії компанія відкриває тільки для своїх співробітників, і тут можна обігнати конкурентів.

Також серед керівників фірм поширена практика, коли вони пропонують підлеглим порекомендувати своїх знайомих на вакансії, що відкрилися, це хороший шанс влаштуватися на роботу. Все це актуально і для іноземців, які приїхали на роботу в Німеччину, потрібно використовувати будь-яку можливість для нових знайомств, які можуть бути корисні для працевлаштування.

Корисну інформацію про вакансії в Німеччині можна прочитати на www.eurabota.ua