Морги в Німеччині переповнені, а кладовища використовують металеві контейнери

“На кладовищі в німецькому місті Ханау почали тимчасово зберігати тіла жертв COVID-19 в металевому транспортному контейнері через переповнення лікарняних моргів”,- повідомляє Reuters.

«На жаль, ситуація в Ханау настільки змінилася, що тепер нам доводиться використовувати контейнери, які ми розміщували тут з квітня, спочатку в якості запобіжного заходу»,- сказала Олександра Кінскі, яка управляє кладовищами і крематоріями в Ханау, місті, розташованому недалеко від фінансової столиці Німеччини, Франкфурта.

За її словами, два тіла вже поміщені до металевого контейнеру, в якому всього 25 місць, і додала, що тіла зберігаються там лише протягом короткого періоду часу після смерті людей.

«Якщо людина вмирає, і в медичному закладі немає місця, тіло померлого прибуває сюди і залишається на деякий час, поки його поховають»,- сказала вона.

Німеччина, яку хвалили за боротьбу з першою хвилею пандемії навесні, з учорашнього дня знаходиться під суворим карантином через різке збільшення числа інфекцій і смертей під час другої хвилі.

З більш ніж 1,4 мільйона зареєстрованих випадків зараження з початку пандемії і понад 24000 смертей від COVID-19, зростає занепокоєння з приводу того, що лікарні можуть не впоратися з цим.