Масові заходи в Німеччині залишаться під забороною до кінця року

“Масові публічні заходи в Німеччині, до яких не можуть застосовуватися суворі правила проти коронавіруса, залишаться забороненими до кінця року”, – повідомляє DPA.

Таке рішення було прийнято вчора в ході переговорів канцлера Ангели Меркель і керівників 16 німецьких провінцій. Але джерела, що брали участь в переговорах, повідомили, що уряди провінцій сформують робочу групу, щоб вирішити, які правила повинні бути встановлені для фанатів національних спортивних заходів.

Це вселяє надію, що ще до кінця року футбольні фанати зможуть дивитися матчі Бундесліги на стадіонах.

На зустрічі було вирішено, що люди, які повертаються до Німеччини з країн з високою смертністю, будуть ізолюватися на 14 днів. Однак вони зможуть вийти з карантину після п’ятого дня, якщо у них буде негативний результат на коронавірус.

Нові правила можуть вступити в силу 1 жовтня. Поки неясно, чи будуть тести на коронавірус безкоштовними.

До сих пір репатріанти з зон підвищеного ризику повинні були пройти прикордонний тест і піддатися 14-денного карантину тільки в разі позитивного результату.

За недотримання правил носіння масок у громадському транспорті, магазинах, державних установах, дитячих садах і школах очікується штраф в розмірі не менше 50 євро.