Нові страйки у Франції також загрожують повітряному транспорту

У зв’язку з продовженням національного страйку у Франції, профспілки оголосили про нову мобілізацію з 9 по 11 січня 2020 року. За даними українського посольства в Парижі, страйки будуть впливати на суспільний транспорт, включаючи польоти, а також школи, лікарні, нафтопереробні заводи і автозаправні станції.

Авіакомпанія “Air France” попереджає, що існує ризик скасування рейсів на короткі і середні відстані, але запевняє, що страйк не вплине на польоти довгих рейсів. Перевізник пропонує безкоштовну заміну рейсу за певних умов. Більш детальну інформацію громадяни можуть знайти на сторінці “Air France”: https://www.airfrance.fr

Профспілки також закликали заблокувати нафтопереробні заводи у Франції, що може привести до нестачі палива на АЗС. Головна демонстрація була оголошена в Парижі 11 січня 2020 року.

Слід нагадати, що французькі профспілки у ряді транспортних і сервісних секторів оголосили національний необмежений страйк в країні з 5 грудня 2019 року. Страйк охопив всі види транспорту – залізничний (SNCF), регіональні поїзди, транспортну мережу Парижа і Іль-де-Франса. (RATP) – метро, ​​поїзди, автобуси.