В Фінляндії планують скоротити робочий тиждень

Про те, що робочий тиждень в Фінляндії найближчим часом буде скорочено заявила прем’єр-міністр країни Санна Марін.

Зайнявши недавно пост глави уряду Фінляндії, наймолодший прем’єр-міністр в Європі 34-хрічна Санна Марін, має намір виконувати свої передвиборчі обіцянки. Однією з таких гучних обіцянок була обіцянка в стислі терміни скоротити робочий час до чотирьох днів на тиждень. При цьому тривалість робочого дня, згідно з нововведенням повинна становити 6 годин.

Фінський прем’єр аргументує свою ініціативу тим, що люди не зобов’язані сліпо діяти встановленим стандартам, згідно яким працювати потрібно 5 днів на тиждень по 8 годин.

Санна Марін впевнена, що після впровадження нової системи робочого часу, життя фінських громадян кардинально зміниться на краще. У них з’явиться значно більше вільного часу, який вони зможуть використовувати на свій розсуд.

На першому етапі скорочений робочий тиждень і робочий день будуть введені на випробувальний термін, щоб вивчити, як це вплине на продуктивність праці та економічну ситуацію в країні.

Ідею прем’єр-міністра підтримала міністр освіти Лі Андерссон. Зокрема, вона підкреслила: «Рішення скоротити робочий тиждень жодним чином не пов’язане з жіночим стилем управління країною».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Німеччині всі оператори пасажирських залізничних перевезень з 1 січня знизили ціни в магістральних поїздах на 10 відсотків.

У Держстаті підрахували, що реальні доходи українців за 2019 рік зросли всього на 4,6 відсотка. У попередні роки зростання становило близько 11 відсотків.